بانک

بررسی موردی پرونده ابطال اجراییه بانکی و استرداد ملک

پرونده پیش رو، نمونه ای موفق از ابطال اجراییه بانکی و استرداد ملک به تسهیلات گیرنده است. در این پرونده، بانک به دلیل عدم پرداخت اقساط وام، به جای سند تسهیلات بر روی سند رهن اجراییه صادر کرده بود و با توقیف، مزایده و تملک ملک، قصد تصاحب آن را داشت.

مراحل رسیدگی به یک پرونده با موضوع ابطال اجراییه بانکی

ماجرای این پرونده از این قرار بود که شخص متقاضی وام از یک بانک وام گرفته بود و طبیعتا بانک با او سند تسهیلاتی تنظیم کرده بود. موکل به موجب این قرارداد بانکی، ملکی در رهن بانک قرار داده بود. متاسفانه چون موکل نتوانسته بود اقساط بانک را در موعد مقرر پرداخت کند، بانک برای وصول مطالباتش، سند رهنی را به اجرا گذاشته بود و ملک موکل را توقیف، مزایده و تملیک کرده بود. در نتیجه موکل (که حتی کپی قرارداد تسهیلاتی که با بانک بسته بود در اختیار نداشت)، ناچار مراجعه کرده بود تا برای حل مشکلش راه حلی حقوقی بجوید.

پرونده با موضوع ابطال اجراییه بانکی
پرونده با موضوع ابطال اجراییه بانکی

در اولین اقدام، تلاش کردیم تا کپی قراردادی را که با بانک بسته شده بود به دست بیاوریم. بعد از چندین ماه دوندگی، بالاخره کپی را از بانک گرفتیم و دعوای ابطال اجراییه، ابطال شرط قراردادی و ابطال سند رهنی و سند انتقال به نام بانک را به جریان انداختیم تا بتوانیم ملک موکل را مسترد کنیم.

خوشبختانه پس از برگزاری جلسات متعدد دادرسی و ارجاع پرونده به کارشناسان و تأیید مغایرت نرخ سود توافق شده با نرخ تصویبی بانک مرکزی توسط کارشناسان، رأی دادگاه مبنی بر ابطال شرط قراردادی مازاد بر نرخ سود صادر شد و سند رهنی، اجراییه و سند انتقال به نام بانک، ابطال گشت. در نتیجه ملک به موکل برگردانده و در نهایت هم مطالبات بانک با نرخ سود واقعی محاسبه و به دادگاه اعلام شد.

در ادامه مراحل رسیدگی به پرونده‌ای که شرح دادیم را به اختصار می‌بینید:

  • عدم امکان پرداخت اقساط وام در موعد مقرر
  • صدور اجراییه توسط بانک بر روی سند رهن
  • عدم وجود کپی قرارداد تسهیلات نزد موکل
  • تلاش برای اخذ کپی قرارداد از بانک و سایر مراجع ذیصلاح
  • طرح دعوای ابطال اجراییه، ابطال شرط قراردادی و ابطال سند رهنی و سند انتقال به نام بانک
  • برگزاری جلسات متعدد دادرسی
  • ارجاع پرونده به کارشناسان
  • تأیید مغایرت نرخ سود توافق شده با نرخ تصویبی بانک مرکزی توسط کارشناسان
  • صدور رأی به ابطال شرط قراردادی مازاد بر نرخ سود
  • ابطال سند رهنی، اجراییه و سند انتقال به نام بانک
  • استرداد ملک به موکل
  • محاسبه مطالبات بانک با نرخ سود واقعی و اعلام به دادگاه
برای ابطال اجراییه بانک چه باید کرد؟
برای ابطال اجراییه بانک چه باید کرد؟

برای ابطال اجراییه بانک چه باید کرد؟

در بسیاری از پرونده‌های مشابه، ابطال سند رهنی و استرداد ملک به موکل اتفاق نمیفتد. بنابراین لازم است اشخاص هنگام عقد قرارداد کاملا به مفاد آن واقف باشند و یک نسخه از اصل قرارداد و یا حداقل کپی آن را از بانک دریافت کنند.

در درجه بعد توجه به نرخ سود مصوب بانک مرکزی نیز مهم است چرا که بانک‌ها موظفند نرخ سود مصوب بانک مرکزی در قراردادهای تسهیلات را رعایت کنند.

در این پرونده، موکل به دلیل عدم وجود کپی قرارداد تسهیلات با مشکلات زیادی روبرو شد. به همین دلیل، توصیه می‌شود که حتماً از قراردادهای بانکی خود حداقل یک نسخه کپی داشته باشید و در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در قرارداد تسهیلات، حتماً نسبت به پیگیری حقوقی آن اقدام کنید.

نیاز به تماس تلفنی دارید؟ برای تماس تلفنی با مهدی نایینی وکیل دادگستری و مشاور حقوقی با این شماره تماس بگیرید
02122041850

توصیه می‌کنیم برای آگاهی بیشتر از حقوق خود در قبال بانک‌ها، از مشاوره وکلای متخصص در امور بانکی استفاده کنید. برای این منظور کافی است با شماره‌های مندرج در سایت تماس بگیرید تا برای مشاوره با مهدی نائینی وکیل پایه یک دادگستری راهنمایی شوید.

 

3.8/5 - (60 امتیاز)

18 دیدگاه

  1. سلام آقای نایینی لطفا به این سوال من پاسخ بدید بانک بدون اطلاع من ملک رهنی رو مزایده کرده حالا من میتونم با استناد به اینکه اطلاعیه ای نگرفتم اقدام کنم؟

    1. سلام بله برای مزایده حتما باید ملک توسط کارشناس رسمی قیمت گذاری شود و نتیجه به مالک ابلاغ شود و امکان اعتراض برای مالک وجود دارد. اگر مزایده طبق روال قانونی پیش نرفته باشد امکان ابطال آن وجود دارد

      13
  2. سلام. بانک تولیدی ما رو بخاطر مقداری بدهی بانکی به مزایده گذاشته و فروخته چون برای بقیه بدهی امهال انجام نداده میتونیم درخواست بدیم برای ابطال مزایده ؟

  3. با سلام
    بانک ملک اینجانب را مزایده گذاشته و خودش برنده شده با وجود اینکه مبلغ کارشناسی ملک از بدهی من بیشتر بوده و باید مابه التفاوت را به من میداده، نداده و حالا بعد دوماه اصل طلب را از حسابم برداشته و اخیراً هم بخش زیادی از سود تسهیلات را از حسابم برداشت کرده و حالا سود مدت زمان پس از فرآیند مزایده را هم میخود بگیره فک رهن هم نمیکنه میخواستم ببینم کار بانک قانونیه؟

  4. سلام پارسال آپارتمانی خریدم که مبایعه نامه با کد رهگیری دارم قرار شد امسال سند بزنه که نزد و گفت روزانه خسارت میده که نداد و منم شکایت کردم و جلبشو گرفتم و قبل زندان توافق کردیم و یک چک برای خسارت گرفتم یکی هم برای تسویه کل وام. دقیقا روز بعد رفت بانک و گفت سند به نام منه اجرا بذارید مزایده شه و بانک هم گذاشته اجرا حالا چه جوری جلوی مزایده رو بگیرم؟

    1
    1
  5. باسلام
    من و مادرم شریکی یک ملکی را قولنامه کردیم که سندش رهن بانک بود و قرار بود فروشنده آزاد کنه اما به تعهداتش عمل نکرد. شکایت کردیم و حکم الزام به فک رهن گرفتیم. بانک قصد داره قبل از مهلت 20 روزه اعتراض به حکم، ملک را به مزایده بگذاره. راه قانونی وجود دارد که جلوی بانک رو بگیریم تا حکم دادگاه تایید بشه؟ ما میخوایم به عنوان خریدار فک رهن را انجام دهیم و از مبلغ بدهی به فروشنده کسر کنیم این ممکنه؟

  6. سلام من و شریکم با هم وام گرفتیم سند برای من بود و قرار بود اقساط را با هم بپردازیم ولی شریکم اعلام ورشکستگی کرد و قسطا رو نداد از ماه سوم حالا من باید چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید ممنون

  7. سلام آقای نائینی وقتتون بخیر، همسر بنده ورشکست شدن و یه بدهی ۴میلیاردی به بانک داریم که پولی نداریم برای بازپرداخت حالا بانک میتونه به خاطر عدم پرداخت اقساط خونه ما رو مصادره کنه؟

  8. من تونستم با همین تخلف سود اضافی بانک را محکوم کنم و جلوی مزایده خانه‌ را بگیرم اما دوباره ازم شکایت کرده برای سود قانونی

  9. سلام جناب نایینی من سال ۹۱ یک وامی گرفتم روی سند زمین برای ساخت و ساز آپارتمان. خریدارها وام بانک را پرداخت نکردند و بانک الآن حساب های بنده را به عنوان وام گیرنده مسدود کرده راهی هست برای پیگیری ممنون میشم از طریق ایمیل جواب بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید