دعاوی کیفری

شکایت کلاهبرداری اینترنتی (جرایم اینترنتی (سایبری))

منشاء پیدایش شکایت کلاهبرداری اینترنتی (جرایم اینترنتی (سایبری)) به فردی به نام رویس برمی گردد؛ او که بعد از بی مهری مسئولان یک شرکت فروش عمده میوه و سبزی، به عنوان حسابدار آنها انتخاب می شود، از طریق کامپیوتر اقدام به حسابرسی کرده و با تغییر قیمت ها و تنظیم درآمد جنس ، مبلغی از مرجع آن را کاهش و به حسابی دیگر واریز می کند.رویس با ظرافت خاصی قیمت ها را تغییر می داد ، بعد از آن با نام ۱۷ شرکت محل و طرف قرارداد ، چک های جعلی صادر و از آن حساب برداشت می کرد، به طوری که در کمتر از ۶ سال بیش از یک میلیون دلار بدست آورد.او در نهایت به علت نداشتن مکانیزم برای توقف این روند، خودش را به محاکم فضایی معرفی کرد و به ۱۰ سال زندان محکوم شد .بدین ترتیب زمینه پیدایش جرم رایانه ای شکل می گیرد و دادگاه را به تدوین قوانین مدون وا می دارد.

براساس اطلاعات موجود اولین جرم اینترنتی در ایران در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۷۸ به وقوع پیوست. یک کارگر چاپخانه و یک دانشجوی کامپیوتر در کرمان اقدام به جعل چک های تضمینی مسافرتی کردند و چون تفاوت و تمایزی چندان بین جرم کامپیوتری و جرم اینترنتی وجود ندارد، عمل آن ها به عنوان جرم اینترنتی محسوب کردند.بعد از این بود که گروه های هکر موسوم به گروه« مش قاسم» و … ،جرم های دیگری را مرتکب شدند، مواردی چون؛ جعل اسکناس ، اسناد و بلیط های شرکت های اتوبوسرانی ، جعل اسناد دولتی از قبیل؛ گواهینامه ، کارت پایان خدمت ، مدرک تحصیلی و جعل چک های مسافرتی و عادی بخشی از این جرایم اینترنتی بودند. بیشتر سایت‌ها در ایران از امنیت مناسبی برخوردار نیستند .این موارد به صورت جدی مورد آزمون قرار نگرفته‌اند اقدامات فعلی کافی نیست.

شکایت کلاهبرداری اینترنتی (جرایم اینترنتی (سایبری))

جرم کامپیوتری بر ۲ نوع است : در تعریف محدود ،جرمی که در فضای مجازی (سایبر) رخ می دهد جرم کامپیوتری است و بر اساس این دیدگاه، اگر رایانه ابزار و وسیله ارتکاب جرم باشد آن جرم را نمی توان در زمره جرایم کامپیوتری قلمداد کرد.در تعریف گسترده هر فعل یا ترک فعلی که در یا « از طریق » یا « به کمک سیستم های کامپیوتری » رخ می‌دهند جرم کامپیوتری قلمداد می شود .از این دیدگاه جرایم به ۳ دسته تقسیم می‌شوند:در دسته اول از جرائم کامپیوتر و تجهیزات کامپیوتری ،موضوع جرایم سنتی مثل سرقت، تخریب تجهیزات و … هستند. در دسته دوم کامپیوتر وسیله و ابزار ارتکاب جرم است و از آن برای جعل مدرک ، گواهینامه و … استفاده می شود. در دسته سوم جرایم محض جرائمی مانند هک یا ویروسی کردن که صرفا در فضای سایبر «مجازی»اتفاق می‌افتد.

در اسناد و کنفرانسیون های بین المللی پیرامون جرایم کامپیوتری رویکردی دوگانه وجود دارد به این معنا که هم ارتکاب جرایم کامپیوتری محض مانند هک کردن و هم ارتکاب برخی جرایم مانند جرایم سنتی با استفاده از سیستم های کامپیوتری مانند نقض حقوق مالکیت معنوی جرم انگاری تلقی شده است.در کشور ما تعاریفی که در پیش نویس جرایم کامپیوتری آمده جرم ها را به جرم های از قبیل کلاهبرداری کامپیوتری ، جعل کامپیوتری، جاسوسی کامپیوتری، سابوتاژ کامپیوتری ( تغییر ، محو، متوقف سازی ، ملاحظه در خطوط ارتباطی و …) تخریب کامپیوتری، دستیابی غیر مجاز ، شنود غیر قانونی و … تقسیم کرده و مجازات های برای برخورد با این جرایم در نظر گرفته شده است.

شکایت کلاهبرداری اینترنتی (جرایم اینترنتی (سایبری))

به جرم های اینترنتی می توان کلاهبرداری ، سوء استفاده از نام شرکت ها ، سرقت اینترنتی و استفاده از علایم اینترنتی ، نفوذ به سایت های دولتی و خصوصی رزوکردن آدرس سایت ها بر اساس نام شرکت ها و افراد و باج خواهی از آنها طراحی برنامه های مخرب ، سرقت ، جنایت و سایر موارد از طریق ایمیل و چت را هم اضافه کرد.مهمترین جرم اینترنتی که هم اکنون برای کاربران به بحران تبدیل شده سرقت هویت است که آنها را مجبور به تغییر هویت به سمت هویت دیجیتالی کرده است. جرایم رایانه ای در سال ۹۰ در کشور رشد ۳٫۸ برابری نسبت به سال گذشته داشته است. بیشترین آمار مربوط به جرایم رایانه ای بانکی است . در سال ۸۹ تعداد هزار و ۳۵ فقره جرم اینترنتی در ایران به ثبت رسید. این آمار در سال گذشته به چهار هزار مورد افزایش یافت.در صورت ادامه روند کنونی رشد جرایم سایبری در ایران، میزان این جرایم در سال جاری به ۸ تا ۱۰هزار فقره افزایش می یابد.

حدود ۸۰ درصد تخلفات اینترنتی در ایران مربوط به تخلفات اقتصادی و مالی است.قانون مبارزه با جرایم رایانه‌ای کامل نیست و باید این قانون به شکلی باشد که بتواند جرایم را پیش‌بینی کند.کاربران اینترنتی ایران بیش از ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند، ۲۶ میلیون نفر از کاربران اینترنتی کشور را جوانان تشکیل می‌دهند که بخش زیادی از آنها دانشجو هستند و در واقع ۲۲ درصد فضای اینترنتی کشور توسط دانشجویان استفاده می‌شود. درآمدهای ناشی از جرایم سایبری ۳۸۸ میلیارد دلار می باشد . ۴۸٫۵درصد از جرائم برداشت از حساب بانکی است که این به جهت بی‌مبالاتی مالکین در نگهداری رمزهایشان، سوء استفاده اینترنتی از حساب‌هایشان یا نفوذ هکر به شبکه بانکی و برداشت پول بوده است.هتک حیثیت دومین جرم اینترنتی در کشور است که نمونه آن ارائه اطلاعات غلط از اساتید دانشگاه، دزدیدن عکس‌ها با استفاده از ایمیل‌های ایجاد شده و انتشار آن در سایت‌ها می باشد.کلاهبرداری اینترنتی با استفاده از فیشینگ و فارمینگ سومین جرم سایبری کشور است. پایه فیشینگ در آن طرف مرزها بسته شده است؛ در فیشینگ سایتی کاملا شبیه درگاه اینترنتی یک بانک طراحی می‌شود؛ پس از ثبت رمز و پسورد حساب، اطلاعات حساب و رمزها به هکر منقل می‌شود و وی بلافاصله با این اطلاعات حساب فرد را خالی می‌کند!!

شکایت کلاهبرداری اینترنتی (جرایم اینترنتی (سایبری))

توسعه‌ی روزافزون زیرساخت‌های فنّاوری اطّلاعات و ارتباطات در کشور و افزایش کاربران و استفاده کنندگان از اینترنت و سایر فنّاوری‌های اطّلاعاتی، ارتباطی و مخابراتی نظیر خطوط تلفن‌های ثابت و همراه، شبکه‌های دیتای کشوری و محلّی، ارتباطات ماهواره‌ای از جمله‌ی دلایلی است که لزوم ایجاد و توسعه‌ی سازوکاری برای برقراری امنیت در فضای تولید و تبادل اطّلاعات جمهوری اسلامی ایران را توجیه می‌کند.همچنین توسعه‌ی خدمات الکترونیک در کشور نظیر دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش الکترونیک و سایر خدمات از این دست، نیز لزوم ایجاد پلیسی تخصّصی در مجموعه‌ی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را برای تأمین امنیت و مقابله با جرایمی که در این فضا به وقوع می‌پیوندند را آشکار کرد. رشد قارچ‌گونه‌ی جرایم در حوزه‌ی فضای تولید و تبادل اطّلاعات کشور (فتا) مثل کلاهبرداری‌های اینترنتی، جعل داده‌ها و عناوین، سرقت اطّلاعات، تجاوز به حریم خصوصی اشخاص و گروه‌ها، هک و نفوذ به سامانه‌های رایانه‌ای و اینترنتی، هرزه‌نگاری و جرایم اخلاقی و برخی جرایم سازمان‌یافته‌ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایجاب می‌کرد که پلیس تخصّصی که توان پی‌جویی و رسیدگی به جرایم سطح بالای فنّاورانه داشته باشد، به وجود آید.این پلیس در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ تشکیل شد.

شبکه‌های اجتماعی که یکی از پرمخاطب ترین سرویس‌های اینترنتی است، از جنبه‌های مختلف قابل کنکاش و ارزیابی است. که براین اساس، اتخاذ تدابیر و برنامه‌های ویژه در این زمینه به ویژه در معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا اهمیت زیادی دارد. مواردی که سرهنگ حسین رمضانی، معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان به آن اشاره می‌کند.

برخی از شبکه‌های اجتماعی از جمله وایبر، تلگرام و … پیام هایی برای کاربران ارسال می‌کنند مبنی بر اینکه فرد می‌تواند برنامه‌ای را جهت شنود مکالمات و مطالعه پیامک‌های اشخاص دیگر روی گوشی خود نصب کند، در این زمینه پلیس فتا چه اقداماتی را در دستور کار خود دارد یا برنامه ریزی جدیدی برای این موضوع داشته است؟
مطابق بند (الف) ماده ۲۵ قانون جرایم رایانه‌ای تولید، انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن داده‌ها یا نرم افزارهایی که تنها به منظور ارتکاب جرم رایانه‌ای به‌کار می‌رود، جرم و قابل مجازات است، لذا افرادی که پیام‌هایی برای کاربران ارسال کنند با این عنوان که فرد می‌تواند با نصب آن روی گوشی خود اطلاعات و مکالمات دیگران را شنود یا مطالعه کنند تحت ماده فوق قابل پیگیری هستند و به به تبع چنانچه کاربران با نصب این نرم افزار اطلاعات دیگران را شنود کنند مطابق ماده ۲ همین قانون به جرم شنود غیر مجاز محکوم می‌شوند. همچنین به استناد ماده یک قانون جرایم رایانه‌ای هر گونه دسترسی بدون مجوز و توسط هر کسی به سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی جرم و قابل مجازات است. لذا با عنایت به ابهامات قانونی و رویه قضائی موجود مداخله پلیس فتا در حال حاضر بدون شکایت شاکی خصوصی و احاله از سوی دادسرا امکان پذیر نیست.

شکایت کلاهبرداری اینترنتی (جرایم اینترنتی (سایبری))
بسیاری از این پیام ها از شماره های خارج از کشور برای کاربران ارسال می شود آیا با توجه به این‌که منبع انتشار خارج از کشور بوده پلیس فتا می‌تواند اقدامی در این زمینه انجام دهد؟
یکی از دلایل عمده دعوت سازمان‌های امنیتی و انتظامی از مردم برای استفاده نکرده از بسترهای ارتباطی خارجی مانند اپلیکیشن موبایلی همین استقرار دیتا سنترهای پشتیبانی این نرم افزارهای ارتباطی در خارج از کشور و مشکلی پی جویی در رسیدگی به جرایم ارتکابی در بستر این نرم افزارهاست و توصیه اکید پلیس برای نپیوستن به این بسترهای ارتباطی و یا اقدام محتاطانه در بسترهای یاد شده به خاطر همین مسئله است. گرچه با ساز و کارهای تعاملی یا اقدامات فنی بسیار پیچیده قادر به کشف درصد قابل توجهی از جرایم این حوزه هستیم.

اما مردم و کاربران باید از اعتماد به اشخاص و پیام‌های دریافتی در فضای مجازی به ویژه در بستر نرم افزارهای مذکور اجتناب کنند یا از انتشار هر گونه تصاویر و متونی که به نوعی متضمن مسئولیت مدنی یا کیفری برای آن‌هاست خودداری کنند.

آیا براساس قوانین موجود نصب نرم افزار شبه جاسوسی با هدف شنود و خواندن پیامک‌های دیگر افراد جرم محسوب می‌شود. مجازات خاطیان چیست؟
نصب نرم افزارهای جاسوسی و شبه جاسوسی اگر منجر به شنود اطلاعات کاربران شود یا با هدف دسترسی به اطلاعات کاربران باشد به استناد مواد یک تا چهار قانون جرایم رایانه‌ای جرم بوده و مرتکبان تحت پیگرد قضائی قرار می‌گیرند.
با توجه به گلایه بسیاری از افراد درباره نرم افزار ارتباطی که شماره شخص در آن مشخص نیست و ایجاد مزاحمت می‌کند آیا امکان پیگیری چنین مزاحمت‌هایی با توجه به مشخص نبودن اطلاعات همچون شماره تلفن از طریق پلیس فتا امکان پذیر است؟
مطابق قوانین جزائی کشور ایجاد مزاحمت، توهین، افترا و … جرم محسوب شده و خاطیان برابر قانون مجازات اسلامی، قانون جرایم رایانه‌ای و سایر قوانین جزائی به مجازات جرم ارتکابی محکوم می‌شوند. در این باره پرونده‌های بسیاری در پلیس فتا تشکیل شده است این پلیس خاطیان و مجرمان را شناسایی و جهت سیر مراحل قانونی در اختیار دستگاه محترم قضایی کشور قرار داده است.
مجازات ایجاد مزاحمت در نرم افزارهای ارتباطی مانند لاین، تلگرام و … چیست و اگر مزاحمت‌های ایجاد شده خارج از کشور باشد امکان پیگیری و برخورد وجود دارد؟
اگر چه پی جویی جرایم با منشا خارجی در تمام کشورهای دنیا با مشکلات فراوانی رو به رو است اما با توسعه و تقویت همکاری‌های بین المللی و قضایی هیچ جای جهان برای مجرمان سایبری امن نخواهد بود و پلیس فتا به دنبال توسعه این روابط هستند. ضمن اینکه باید تأکید کنیم همایش سایبری بین‌المللی که درخرداد ماه سال جاری به میزبانی این پلیس برگزار شد نیز در راستای توسعه و تقویت روابط بین المللی با همکاری سازمان اینترپل یا IGCI برگزار شد.

با توجه به اینکه به نظر می رسد نظارت بر پیام‌های ارسال شده از طریق نرم افزار ارتباطی در حال حاضر وجود ندارد امکان برخورد با پیامک‌های غیر اخلاقی فراهم نیست در این زمینه چه برنامه ای در دستور کار خود دارید؟
امروز چالش بزرگ تمامی پلیس‌های سایبری دنیا و دولت‌ها و کاربران متبوع آن‌ها جرایم سایبری فراملی است که باعث ایجاد خسارت‌های فراوان به آن‌ها می‌شود، بر همین اساس برای تنگ کردن عرصه به مجرمین بین المللی سایبری تمامی پلیس‌های سایبری و بخش‌های مقابله با جرایم سایبری کشورها و همچنین اکثر ظرفیت‌های بین المللی ( سازمان اینترپل، پروایدرهای بزرگ و … ) در حال نزدیک شدن به یکدیگر به صورت ویژه و قابل توجه هستند.
بهترین و مهمترین ابزار را برای مقابله با جرایم سایبری فراملی با توجه به تعارض قوانین فراملی کشورها توسعه و تقویت همکاری‌های بین المللی لحظه ای و آنلاین می‌دانند، بسترهای بسیارمناسبی شکل گرفته است و امروز پلیس فتا با بسیاری از پلیس‌های سایبری و سازمان‌های بین المللی پروایدرهای بزرگ و … برای مقابله با جرایم سایبری ارتباط آنلاین و لحظه‌ای دارد و عرصه را بر مجرمان سایبری بین‌المللی تنگ خواهد کرد.
لازم به ذکر است پرونده‌های بین المللی بسیاری بر اساس شکایت و دستور مقام قضایی درحوزه بین الملل به سرانجام رسیده است. شما می توانید جهت مشاوره با وکیل نائینی تماس بگیرید .

با پیشرفت معاملات و مراودات اینترنتی قطعا گستره جرایم در این زمینه نیز بیشتر شده و کلاهبرداری اینترنتی رواج پیدا کرده. دایره جنایی پلیس فتا در ابتدای تاسیس با چند کارمند شروع به فعالیت و خدمت رسانی کرده اما در حال حاضر بخش مستقلی به کلاهبرداری های اینترنتی اختصاص داده شده.

به طور کلی هر فعل خلاف قانون که در فضای اینترنت و یا توسط رایانه انجام شود و آسیب مادی یا معنوی ایجاد کند جرم اینترنتی محسوب میشود. این جرایم ممکن است به شکل مستقیم با رایانه یا تلفن همراه انجام شود مانند فیشینگ و یا دسترسی غیر مجاز به اطلاعات. یکی از رایج‌ترین جرایم آنلاین، کلاهبرداری اینترنتی است.

این روزها آمار کلاهبرداری اینترنتی رو به افزایش است و مال، امنیت و آبروی افراد را تهدید می‌کند. مهم‌ترین راه پیشگیری از وقوع این جرایم، آموزش افراد و افزایش اطلاعات کاربران فضای مجازی است. اما اگر کسی قربانی این جرایم شد، برای احقاق حق باید به وکیل متخصص در جرایم اینترنتی مراجعه کند

انواع کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی انواع مختلفی دارد از جمله:

اسکیمر
فیشینگ
کلاهبرداری نیجریه‌ای
سرقت اطلاعات
خالی کردن حساب افراد

چه جرائمی جزء کلاهبرداری اینترنتی محسوب می شود؟

در کل کلاهبرداری زمانی محقق می‌شود که شخصی با استفاده از وسایل متقلبانه شخصی را فریب بدهد به نحوی که بزه دیده با اختیار خود مال را به وی بدهد.

برای تحقق این جرم حتما باید میان وسایل متقلبانه بکار گرفته شده و فریب خوردن مال باخته رابطه وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که  کلاهبرداری سنتی با کلاهبرداری اینترنتی تفاوت دارد. در کلاهبرداری اینترنتی کلاهبردار با تغییراتی در سامانه اینترنتی و در فضای آنلاین، مالی را می‌برد و حتی ممکن است بدون اطلاع مال‌باخته کلاهبرداری انجام شود. در کلاهبرداری اینترنتی کلاهبردار با وارد کردن داده‌ها، تغییر یا محو داده‌ها، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها و مختل کردن سامانه و یا سایر موارد، مال فرد دیگری را تصاحب می‌کند. در قانون جرائم رایانه‌ای و قانون تجارت الکترونیک مصادیق کلاهبرداری رایانه‌ای ذکر شده است و مجرم باید علاوه بر رد مال به صاحب آن، یک تا پنج سال حبس یا جزای نقدی بیست میلیون ریال یا هردو را متحمل شود.

نحوه شکایت و رسیدگی به کلاهبرداری اینترنتی

بعد از برخورد با کلاهبرداری اینترنتی، مال‌باخته باید به دادسرای جرائم رایانه‌ای مراجعه کند.

در دادسرا پرونده تشکیل و به جریان می‌افتد و به پلیس فتا یا همان پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، ارجاع داده می‌شود. با مراجعه به این سایت می‌توانید از طریق گزینه ارتباطات مردمی وارد صفحه‌ای شوید و در آن مشخصات و اطلاعات هویتی خود را وارد کنید تا پلیس فتا برای پیگیری مساله با شما تماس حاصل کند.

وظایف وکیل کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری وظیفه دارد که پرونده‌های مرتبط با کلاهبرداری را پیگیری کند و لازم است که دانش و تخصص زیادی در این حوزه داشته باشد. گستره جرایم رایانه ای بسیار وسیع شده و به همین دلیل باید در زمینه انتخاب یک وکیل کلاهبرداری دقت زیادی کرد تا کارها به خوبی پیش برود.

سایر وظایف یک وکیل کلاهبرداری شامل وکالت در حوزه جرم کلاهبرداری، داشتن تسلط روی حقوق و قوانین و توانایی اثبات ادعای موکل است. وی باید با موکل خود صحبت کند و به او مشاوره دهد تا به یک راه‌حل مناسب برسند. یک وکیل باید در زمینه جرم و جرم‌شناسی هم تخصص داشته باشد و بتواند به خوبی از عهده اثبات ادعای موکل بربیاید. البته این توانایی با قبول پرونده‌های مختلف و کار زیاد در این حوزه به دست می‌آید..

از طرف دیگر برخی تصور می‌کنند که با گرفتن یک وکیل کلاهبرداری و سپردن کارها، تمامی اتفاقات طبق انتظار آن‌ها پیش می‌رود. اما چنین چیزی نیست. در واقع نتیجه پرونده در دست قاضی است و وکیل کلاهبرداری نمی‌تواند موفقیت در پیشبرد پرونده را تضمین کند، اما تخصص وی در این زمینه و تجربه او میتواند منجر به اخذ نتیجه مورد نظر شود.

مجازات کلاهبرداری

بر اساس قانون تجارت الکترونیک جرم کلاهبرداری  اینترنتی علاوه بر رد مال، ممکن است یک تا سه سال حبس و یا جزای نقدی داشته باشد. با این حال صرف وجود قانون و مجازات برای جلوگیری از وقوع این جرم کافی نیست. در نتیجه بسیار مهم است که کاربران در فضای مجازی با شناخت کامل و با احتیاط عمل کنند. چرا که در برخی موارد افراد با سهل‌انگاری خودشان شرایط را برای کلاهبرداران فراهم می‌کنند. در همین راستا ضروری است به تمام نکات امنیتی و ایمنی توجه شود.

نکات پیشگیری از کلاهبرداری اینترنتی :

رمز عبور و رمز حساب‌های بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
شماره کارت خود را با افراد نامطمئن و ناشناس به اشتراک نگذارید.
حتما برای تلفن همراه و لپ‌تاپ خود رمز عبور در نظر بگیرید.
به اشخاص در فضای مجازی اعتماد نکنید چرا که بسیاری از افراد با هویت جعلی اقدام به فریب و کلاهبرداری می‌کنند.
فایل‌های شخصی و مهم تلفن همراه خود را رمزگذاری کنید.
اگر تصمیم دارید تلفن همراه خود را بفروشید حتما تمام اطلاعات موجود در آن را پیش از فروش پاک کنید.
سعی کنید دوستان و اعضای خانواده خود را از نکات امنیتی و کلاهبرداری‌های اینترنتی آگاه کنید زیرا در اغلب موارد نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه موجب بروز کلاهبرداری می‌شود.
تلفن همراه و کامپیوتر شخصی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید.
اجازه ندهید هر کسی به سیستم شخصی شما فلش متصل کند.
کاغذها و رسید‌های بانکی خود را در خیابان رها نکنید و حتما آن‌ها را امحا کنید.
اگر با موردی مواجه شدید فورا با پلیس فتا تماس بگیرید زیرا ممکن است چشم‌پوشی یا بی‌توجهی شما به یک مساله کوچک، موجب ورود خسارت‌های بزرگ به سایرین و تحقق جرائم بزرگ و گسترده شود.
مراقب فروشگاه‌های آنلاین شخصی باشید و اگر سایتی را نمی‌شناسید خرید اینترنتی انجام ندهید. همانطور که می‌دانید طراحی و ساخت صفحات تقلبی و جعلی پرداخت اینترنتی بسیار رایج شده است و کلاهبرداران با ایجاد این صفحات و استفاده از آدرس‌های جعلی مال اشخاص را تصاحب می‌کنند.

به طور دائمی هر چند وقت یکبار حتما رمز‌های عبور و رمز‌های اینترنتی خود را تغییر دهید.

نیاز به تماس تلفنی دارید؟ برای تماس تلفنی با دفتر آقای مهدی نایینی با این شماره تماس بگیرید
02122041850

درگاه‌های جعلی اینترنتی که برای کلاهبرداری طراحی شده‌اند چه ویژگی‌هایی دارند؟

آدرس سایت و درگاه اصلی با https شروع می‌شود و آدرس اصلی درگاه باید همان آدرس URL سایت باشد در غیر اینصورت جعلی است.
در صفحات واقعی شماره‌های داخل صفحه کلید مجازی با هر بار رفرش باید تغییر کند.
سایت‌های معتبر معمولا یک علامت قفل در کنار آدرس اینترنتی خود دارند.
آدرس درگاه بانک الکترونیکی باید متعلق به بانکی باشد که آرم و لوگوی آن در صفحه قرار داده شده است.
حتما نشان اعتماد الکترونیکی سایت را چک کنید، سایت‌های معتبر نماد و نشان اعتماد دارند.

4.9/5 - (16 امتیاز)

‫16 دیدگاه ها

  1. سلام آیا امکان پاک کردن سو پیشینه در سیستم پلیس فتا وجود دارد یا نه ؟؟ یا قراری که تعقیب خورده میشه به منع تعقیب تغییرش داد . التماس میکنم جواب بدید

    1. سلام. در سیستم فتا سو پیشینه ای ثبت نمیشه در صورت صدور حکم نهایی از دادگاه امکان ایجاد سو پیشینه وجود داره. متوجه قسمت دوم سواتون نشدم. قرار تعقیب نداریم در قانون.

  2. سلام وقت بخیر. چند وقت پیش یه شخص خارجی که شماره تماسش که بعد از پیگیری خودم متوجه شدم از لویئزیانای آمریکا هستش در اینستا گرام به بنده پیام دادن و در مورد سرمایه گذاری یه شرکت که در انگلستان ثبت شده تبلیغ کردن و بنده هم به ایشون اعتماد کردم و در اون شرکت به مبلغ ۱۰۰۰ دلار سرمایه کردم بعد از واریز وجه شرکت نه سودی برای من واریز کرد و نه سرمایه ام‌را . آیا امکان شکایت از این شخص و شرکت وجود دارد‌؟ من شماره تماس و آدرس ایمیل و پیج اینستای آن شخص و آدرس اینترنتی شرکت را دارم. در صورت امکان راهنمایی کنید که آیا امکان پیگیری و شکایت در ایران وجود دارد؟ درصورتی که شخص و شرکت در کشور دیگری هستند؟ با تشکر

    1. سلام شما از طریق دادسرای جرایم رایانه ای اقدام کنید پرونده به فتا ارجاع میشه و ممکنه نتیجه بگیرید

  3. سلام من یک بنده خدارهستم که چند روز پیش از دیوار یک آگهی دیدم من از فروشند پرسیدم گوشی رو به اداره پست تحویل میدی پست میکنی گفت اره می‌کنم باید مبلغ اول بزنی گفتم من گفتم باشه بهت اعتماد دارم منم زدم مبلغ ۴۸۰تومن
    اسمش است محسن چشمه حساب
    دوستان لطفا پیگیری کنید

    شماره تلفن من :09036959770

    1. به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه و شکایتتون رو ثبت کنید.

  4. کنترل بر مبایل و سیم کارت و هیچ از زندگی خودم تدارم . و کنترل بر اینترنت خودم ندارم‌

  5. با درود
    در المان هستم برای شکایت از افرادی که شماره خودشان بر روی مبایل دیگران دایورت می کنتد بدون کسب اجازه و یواشکی ! به بهانه های مختلف و بر تمام جیک ووپیک تو اطلاع دارند و تو انها را نمی شناسی . چه باید کرد و کجا رفت شکایت کرد؟!
    چه در ایران و چه در خارج کشور.؟!
    من نه کنترل به پیامک ها و نه کنترل به رمز اییمیل و نه کنترل برعکسام و نه کنترل بر کیف پول نه کنترل بر رمز ارز دارم چه کنم و کجا شکایت کنم؟!
    لطفا

    1. سلام. اگر این اتفاق در ایران داره صورت میگیره از طریق ذاذسرای ویژه جرایم رایانه ای باید پیگیری بشه که نهایتا در فتا اقدامات لازم صورت میگیره

  6. سلام از حساب بنده از آبانماه پول برداشت شده حتی از کارت سوخته بنده استفاده کرده اند

  7. سلام من ی کار اینترنتی شروع کردم ک پول واریز کردم و هی باز پول خواستن منم گفتم ادامه نمیدم پولمو بدین بلاکم کردن من چ جوری میتونم پولو پس بگیرم؟

    1. سلام. به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه کنید و شکایت علیه سایت یا اون پیج مطرح کنید.

  8. سلام منو تو کانال تلگرامی ادد کردن که نوشته هرچند نفر دعوت بدی به تعداد هر نفر ۱۰۰۰ تومن و نکته خیلی مهمش این بود نوشته با خیال راحت دعوت بدید و طرف اصلا متوجه نمیشه کی دعوتش داده منم دعوت دادم اول مسدود کردن بعد که هی پیگیری گردم دو تا دیگه لینک گذاشتن گفتن همون تعداد رو اینجا بزارید و شماره کارت بدید این کارو کردم و الان اصلا پیامهامو جواب نمیده بیشتر از جایی ناراحتم یک یکسره پیام واریز میزاره که مثلا اینا رو واریز کردم و میدونم همش دروغ هر کس منو میبینه میگه‌اینجا کجاس دعوت دادی الان باید چیکار کنم به هیچ وجه نمیشه تو گروهش پیام گذاشت فقط ادد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید