دعاوی حقوقی

چگونه به رای اولیه هسته گزینش اعتراض کنیم؟

اعتراض به رای اولیه هسته گزینش یکی از دغدغه‌های مهم کارمندانی است که قصد تبدیل وضعیت از حالت قراردادی به استخدامی و رسمی دارند اما در مرحله گزینش با مشکل مواجه شده‌اند. بعضا این مشکلات به دلایلی رخ می‌دهند که ممکن است از نظر فرد پیش پا افتاده باشند مثلا رفتارها و یا مسائل شخصی زندگی. بنابراین طبیعی است که این اشخاص به دنبال راه چاره‌ای باشند و بخواهند بدانند آیا رای اولیه هسته گزینش قابل اعتراض هست یا خیر؟ در ادامه به این سئوال مهم و سایر سئوالات مربوط به این اعتراض پاسخ خواهیم داد.

چگونه به رای اولیه هسته گزینش اعتراض کنیم؟
چگونه به رای اولیه هسته گزینش اعتراض کنیم؟

آیا رای هسته گزینش در مرحله اولیه قابل اعتراض است؟

خوشبختانه رای صادره در مرحله هسته گزینش قابل اعتراض است. بنابراین ردشدن اولیه پایان کار نیست و می‌توان با اعتراض، رای را شکست و به وضعیت اول بازگشت؛ مشروط بر اینکه این اعتراض به درستی انجام شود یعنی توسط فردی متخصص و مسلط به قوانین و نگارش لایحه.

چگونه به رای اولیه هسته گزینش اعتراض کنیم؟

در مورد اعتراض به رای اولیه هسته گزینش باید بدانید که یک بازه یا مهلت معینی برای این اعتراض وجود دارد. در واقع پس از اینکه هسته گزینش داخلی اداره‌ای که در آن مشغول به کارید رایی صادر می‌کند شما می‌توانید در یک بازه زمانی مشخص و محدود، به رای ابلاغ‌شده اعتراض کنید. معمولا پس از بررسی در مرکز استان و مرحله تجدیدنظر هسته گزینش، نظر نهایی اعلام می‌شود.

نیاز به تماس تلفنی دارید؟ برای تماس تلفنی با دفتر آقای مهدی نایینی با این شماره تماس بگیرید
02122041850

اما مسئله مهم در این مرحله این است که شما کدام مبانی را رعایت می‌کنید، به چه قوانینی استناد می‌کنید، چگونه لایحه می‌نویسید و از همه مهم‌تر چه مستنداتی تهیه می‌کنید. در بسیاری از مواقع افراد خیلی کوتاه و صرفا با استناد به موارد قانونی اعتراض خود را می‌نویسند. اما این شیوه کارساز نیست؛ برای حصول بهترین نتیجه باید با یکسری مستندات به رای اعتراض کنید. مثلا آیا استشهاد محلی دارید یا از ارگان‌ها و مراکز دولتی برگه استشهادیه یا تاییدیه تهیه کرده‌اید یا خیر. چرا که این موارد همگی در شکستن رای اولیه هسته گزینش موثر هستند.

بنابراین پیش از اینکه اقدامی انجام دهید و شانس و فرصتی که در این مرحله برای تغییر رای دارید از دست بدهید، بهتر است با یک وکیل متخصص و با تجربه مشورت کنید و پس از کسب راهنمایی‌های لازم، شخصا یا ترجیحا توسط همان وکیل، لایحه مناسبی تنظیم کنید و سپس اعتراض به رای اولیه هسته گزینش را به ثبت برسانید. برای این منظور می‌توانید از بخش مشاوره همین سایت استفاده کنید و راهنمایی‌های حقوقی لازم را دریافت کنید.

اعتراض به رای هسته مرکزی گزینش
اعتراض به رای هسته مرکزی گزینش

نکات اساسی در مورد اعتراض به رای هسته مرکزی گزینش

اعتراض به رای هسته مرکزی گزینش اصولی دارد که اگر می‌خواهید برای تغییر رای با موانع قانونی مواجه نشوید باید این اصول را رعایت کنید. نکات اساسی که باید قبل از تنظیم لایحه به آن‌ها توجه کنید عبارتند از:

  • زمان اعتراض: زمان، اولین موردی است که باید به آن توجه کنید؛ چرا که شما یک مهلت قانونی برای اعتراض دارید که معمولا در پایان رای درج می‌شود. آرایی که توسط هسته گزینش صادر می‌شوند معمولا ۲ ماه فرصت اعتراض دارند. البته با اینکه مهلت قانونی مشخص است بعضا مهلت کمتر هم دیده شده. در حقیقت بسته به اینکه رای از کجا و با چه استنادی صادر شده است ممکن است این مهلت تغییر کند. اما معمولا برای اعتراض در دیوان عدالت اداری ۲ ماه مهلت خواهید داشت.
  • محل اعتراض: سابقا که دفاتر خدمات قضایی هنوز پا نگرفته بودند و کارها اکثرا به صورت دستی انجام می‌شدند، اشخاصی که به رای هسته مرکزی گزینش اعتراض داشتند باید از سراسر کشور به تهران مراجعه و اعتراض را به دبیرخانه دیوان عدالت اداری تقدیم می‌کردند. اما در حال حاضر این فرآیند تسهیل شده و اشخاص می‌توانند اعتراض خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی محل سکونت بنویسند و برای دیوان عدالت ادرای ارسال کنند.
  • نحوه نگارش لایحه اعتراض: نگارش لایحه، یک کار تخصصی است؛ همانطور که برای هر مشکلی که در زندگی مواجه می‌شوید به متخصص مراجعه می‌کنید برای نگارش لایحه نیز لازم است با یک وکیل مشورت کنید. چرا که هنگام تنظیم لایحه باید بدانید به چه موادی استناد کنید، چه تبصره‌هایی استفاده کنید و همینطور نسبت به اینکه آیا رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در آن خصوص صادر شده یا خیر آگاه باشید. بدیهی است که هنگام تنظیم لایحه، تمام این نکات باید به دقت رعایت شوند تا لایحه مذکور، شما را به نتیجه مطلوب برساند. بنابراین این کار باید توسط یک شخص با تجربه انجام شود.
  • پیگیری اعتراض: پیگیری در دیوان عدالت اداری از آن جهت اهمیت دارد که رسیدگی‌های این دیوان غیرحضوری است. پس از تکمیل پرونده و ثبت مفاد اعتراض روی آن، پرونده به شعبه ارجاع می‌شود و قاضی پس از خواندن آن تصمیم نهایی را می‌گیرد. اما با این حال، در خیلی از مواقع لازم است شما حضورا مراجعه کنید و مسائلی را شفاها برای قاضی توضیح بدهید. چرا که ممکن است رایی که به آن اعتراض کردید و مفاد اعتراضی که نوشتید خوانده شود اما موارد مهم آن به سمع و نظر قاضی نرسد. بنابراین حتما باید کار در دیوان عدالت اداری به صورت حضوری توسط خود شما یا وکیل پیگیری شود تا احتمال صدور رای موافق به نفع شما افزایش یابد.

رعایت قانون در هنگام ابلاغ آرای صادره از سوی هسته گزینش

در خصوص آرای صادره از سوی هسته گزینش یکی از موضوعاتی که متاسفانه مشکل ایجاد می‌کند بی‌توجهی و سهل‌انگاری نسبت به جزئیات به ظاهر بی‌اهمیت اما به واقع بسیار مهم و تعیین‌کننده است. یکی از این جزئیات بازه زمانی اعتراض است که در ابلاغیه تعیین شده است. همانطور که پیش‌تر هم گفتیم، شخص از زمان صدور ابلاغیه تا مدت محدودی فرصت دارد تا نسبت به رای صادره اعتراض کند. بنابراین اینکه از هسته گزینش تماس گرفته شود و ابلاغیه شفاها به اطلاع برسد کافی نیست. بلکه این رای باید به صورت قانونی ابلاغ شده و برای آن رسید گرفته شود. ممکن است در خود هسته گزینش به موضوع زمان توجهی نشود اما وقتی رای صادره با اعتراض شما روبرو شود (در مرحله اول، دوم و نهایتا در دیوان عدالت اداری)، اولین موضوعی که مورد بررسی قرار می‌گیرد این است که آیا اعتراض در محدوده زمانی قانونی ثبت شده یا خیر. ملاک، همان زمانی است که در ابلاغیه درج شده است پس باید توجه کنید که اگر در اداره حاضر شدید و رای به صورت شفاهی به اطلاعتان رسید باید درخواست کنید تا به صورت کتبی هم به ابلاغ برسد و رسید آن گرفته شود. رعایت تمام شرایط قانونی کمک می‌کند تا بعدها برای اعتراض به مشکل نخورید.

هسته گزینش-وکیل پایه یک دادگستری
هسته گزینش-وکیل پایه یک دادگستری

سخن آخر

اعتراض به رای صادره از سوی هسته گزینش یک اعتراض حساس و مهم است؛ چرا که اگر موفق نشوید رای صادره را به نفع خود برگردانید مشکل شغلی‌تان رفع نخواهد شد. بنابراین باید از این فرصت قانونی به نحو احسن استفاده کنید. همانطور که گفتیم نوشتن لایحه‌های حقوقی یک کار تخصصی است و باید این کار را به کمک یک وکیل مجرب انجام دهید. اگر برای تنظیم لایحه اعتراضی خود به کمک چنین وکیلی نیاز دارید کافی است با راه‌های ارتباطی معرفی‌شده در سایت تماس بگیرید و از مشاوره حقوقی مهدی نائینی، وکیل پایه‌یک دادگستری استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید