دعاوی حقوقی

تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری

وکالت دادگستری عبارت است از اعطای نیابت و نمایندگی از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی به شخصی که از مراجع ذی صلاح پروانه وکالت گرفته است. باید توجه داشت که فقط وکلای رسمی دادگستری می‌توانند از جانب اشخاص حقوقی یا حقیقی در مراجع قضایی اعلام وکالت کنند. حال سؤالی که پیش می‌آید این است که «وکیل دعاوی یا وکیل دادگستری چه کسی است؟» و «تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو چیست؟». در این مطلب به تفصیل به این سؤالات پاسخ می‌دهیم.

نیاز به تماس تلفنی دارید؟ برای تماس تلفنی با مهدی نایینی وکیل دادگستری و مشاور حقوقی با این شماره تماس بگیرید
02122041850

تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو

فرق وکیل پایه ۱ و پایه ۲ این است که وکیل پایه یک دادگستری می‌تواند بدون محدودیت در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری در کل کشور اعلام وکالت نماید. اما وکیل پایه دو فقط حق مداخله وکالت در پرونده‌های کیفری که به جرایم تعزیری حبس کمتر از ۱۰ سال، شلاق و جزای نقدی و همچنین پرونده‌های مالی کمتر از ۵۰ میلیون تومان و خواسته‌های غیر مالی به جز اصل نکاح و طلاق و اثبات نسب و نفی نسب را دارند. در ادامه به تعریف وکیل پایه یک و دو می‌پردازیم.

نکته: وکلای دادگستری در دادگاه سراسر کشور می توانند از حقوق موکلین خود دفاع کنند ولی فقط در شهری که پروانه آن را دارند می توانند دفتر وکالت دایر کنند.

تفاوت وکیل پایه یک و دو
تفاوت وکیل پایه یک و دو

وکیل پایه یک دادگستری

وکیل پایه یک وکیلی است که شرایط زیر را به ترتیب انجام داده:

  1. در رشته حقوق یا فقه اسلامی تا مقطع کارشناسی یا بیشتر تحصیل کرده.
  2. در آزمون وکالت که هر یکسال یکبار برگزار می‌شود شرکت کرده و قبول شده.
  3. یک دوره ۱۸ ماهه کارورزی را گذرانده است.
  4. سپس در آزمون دیگر به صورت کتبی و شفاهی نمره قبولی کسب کرده.
  5. در نهایت هم در مراسم تحلیف وکلا سوگند خورده.

وکیل پایه دو دادگستری

وکلایی که از کانون وکلای دادگستری پروانه اخذ می‌‌کنند در ابتدا ۲ سال کار آموزی می‌کنند و زیر نظر وکیل سرپرست از حقوق موکل دفاع می‌کنند و پس از ۲ سال در صورت تأیید صلاحیت علمی و گزینش‌‌های مربوطه، پروانه وکالت پایه یک می‌گیرند.

وکیل پایه دو دادگستری:

  1. اختیارات محدود‌تری نسبت به وکیل پایه یک دادگستری دارد
  2.  از تجربه کمتری برخوردار است.
  3. تنها توانایی مشاوره دادن را دارد و قبل از اینکه یک دهه به عنوان وکیل پایه دو تجربه نداشته باشد نمی‌تواند در دادگاه‌‌ حضور پیدا کند مگر اینکه تجربه محدودی از قضاوت و قاضی بودن داشته باشد که این موارد استثنا هستند.
  4. وکیل پایه دو برخلاف وکیل پایه یک نیاز دارد که در کنار یک وکیل با تجربه و حرفه‌ای فعالیتش را ادامه دهد و بعد از اینکه تجربه کافی را از فعالیت در کنار آن وکیل به دست آورد به عنوان یک وکیل پایه یک مستقل برای خودش فعالیت کند.

رزرو وقت مشاوره تلفنی جهت مشاوره تلفنی با مهدی نائینی وکیل پایه یک دادگستری از این قسمت اقدام کنید
رزرو مشاوره حقوقی

وکیل و مشاور حقوقی چه تفاوتی دارند؟

  • وکلا حتما و الزاما باید پروانه وکالت داشته باشند که لازمه‌اش قبولی در آزمون‌های کتبی و شفاهی مربوطه است اما مشاور حقوقی نیازی به دریافت پروانه ندارد
  • وکلای دارای پروانه اشتغال نمی‌توانند وکیل سازمانی شوند. ابتدا باید پروانه خود را نزد مرجع مربوطه به پدیعه بگذارند. (مشاوران حقوقی چنین محدودیتی ندارند.)
  • مشاوران حقوقی نمی‌توانند  استخدام رسمی شوند و صرفا به صورت توافقی با شرکت‌ها قرارداد می‌بندند و حقوقشان ساعتی پرداخت می‌شود.

وکیل دادگستری و وکیل قوه قضاییه

فارغ‌التحصیلان رشته‌ حقوق برای کسب پروانه‌ وکالت حتما باید در آزمون وکالت شرکت کنند. این آزمون هم توسط کانون وکلای دادگستری و هم از طرف مرکز امور مشاوران قوه قضاییه (مرکز وکلای قوه قضاییه) برگزار می‌شود. (مرکز مشاوران قوه قضاییه نهادی موازی با کانون وکلای دادگستری است که قوه قضاییه تأسیس کرده تا افراد بتوانند از طریق آن مجوز فعالیت در حوزه وکالت و مشاوره حقوقی بگیرند.)

افرادی که آزمون وکالت کانون وکلا را با موفقیت پشت سر بگذارند، ابتدا به عنوان کارآموز وکالت فعالیت می‌کنند سپس در صورتی که دوره کارآموزی را تمام کنند و در آزمون اختبار موفق شوند، وکیل پایه یک دادگستری می‌شوند. افرادی هم که در آزمون مرکز امور مشاوران پذیرفته شوند، اول کارآموز، سپس وکیل پایه دو و در نهایت وکیل پایه یک می‌شوند.

شرایط گرفتن پروانه وکالت

شرایط اخذ پروانه وکالت به دو بخش اختصاصی و عمومی تقسیم می‌شود.

شرایط عمومی دریافت پروانه وکالت عبارتند از:

  1. تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  2. اعتقاد به مبانی اسلام و قانون اساسی
  3. سلامت جسمی و روانی
  4. عدم محکومیت به جنحه و جنایت عمدی
  5. عدم محرومیت از حقوق اجتماعی
  6. حداقل مدرک کارشناسی در رشته حقوق

شرایط اختصاصی اخذ پروانه وکالت هم شامل:

  1. قبولی در آزمون
  2. گذراندن دوره کارآموزی وکالت ۲ ساله
  3. شرکت در مراسم تحلیف

متن سوگند نامه وکیل هنگام اخذ پروانه پایه یک دادگستری

«در این موقع که می‌خواهم به شغل شریف وکالت نائل شوم، به خداوند قادر متعال قسم یاد می‌کنم که همیشه قوانین و نظامات را محترم شمرده و جز عدالت و احقاق حق منظوری نداشته  و بر خلاف شرافت قضاوت و وکالت اقدام و اظهاری ننمایم. و نسبت به اشخاص و مقامات قضائی و اداری و همکاران و اصحاب دعوی و سایر اشخاص، رعایت احترام را نموده و از اعمال نظریات سیاسی و خصوصی و کینه توزی و انتقام جوئی احتراز نموده و در امور شخصی و کارهایی که از طرف اشخاص انجام می‌دهم راستی و درستی را رویه خود قرار داده و مدافع از حق باشم و شرافت من وثیقه این قسم است که یاد کرده و ذیل قسم نامه را امضاء می‌نمایم.»

توجه: هر گونه تظاهر به وکالت یا مداخله در عمل وکالت بدون پروانه وکالت جرم است و مجازات آن حسب ماده ۵۵ قانون وکالت از ۱ تا ۶ ماه حبس است.

مهدی نائینی وکیل پایه یک دادگستری
مهدی نائینی وکیل پایه یک دادگستری

اعطای وکالت و مشاوره حقوقی با مهدی نائینی وکیل پایه یک دادگستری

در این مطلب ضمن تعریف وکیل پایه یک و دو، تفاوت آن‌ها را هم بازگو کردیم. همچنین گفتیم که چگونه می‌توان پروانه وکالت گرفت. اما گرفتن پروانه پایه یک به تنهایی کافی نیست؛ وکیل مورد نظر علاوه بر صلاحیت حرفه‌ای باید خوشنام و دارای صلاحیت اخلاقی هم باشد تا بتوان به او اعتماد کرد. اگر در تهران یا هر جای ایران و حتی خارج از ایران به دنبال چنین وکیلی هستید کافی است با شماره‌های مندرج در سایت تماس بگیرید تا برای مشاوره حقوقی با مهدی نائینی وکیل پایه یک دادگستری و مدیر گروه وکلای مهراد راهنمایی شوید و در صورت نیاز وکالت پرونده خود را به وی بسپارید.

نیاز به تماس تلفنی دارید؟ برای تماس تلفنی با مهدی نایینی وکیل دادگستری و مشاور حقوقی با این شماره تماس بگیرید
02122041850

سئوالات متدوال

تفاوت اصلی وکیل پایه یک و دو در چیست؟
در حدود اختیارات. وکلای پایه ۲ حق بر عهده گرفتن برخی پرونده ها را ندارند و باید زیر نظر یک وکیل پایه یک کار کنند.

آیا با لیسانس حقوق و بدون پروانه وکالت می‌توان دفتر مشاوره حقوقی زد؟
خیر تاسیس دفتر نیاز به مجوز دارد.

فرق وکیل پایه یک دادگستری و وکیل قوه قضاییه در چیست؟
در نحوه پذیرش آن‌ها و نهادی که پروانه وکالت به آن‌ها می‌دهد.

آیا کارآموزان وکالت و یا وکلای پایه دو می‌توانند خودشان را وکیل پایه یک دادگستری معرفی کنند؟
خیر حتما باید متذکر شوند که کارآموز و یا وکیل پایه ۲ هستند.

4.4/5 - (71 امتیاز)

86 دیدگاه

  1. باسلام
    بنده کارمند دولتم و ۱۸ سال به پایان خدمتم مانده میخواهم استعفا بدهم و خودم را بازخرید کنم بروم سراغ شغل وکالت در صورت استعفا و بیرون آمدن از کار دولتی میتوانم پروانه وکالت بگیرم؟

  2. سلام
    پدر و مادر بنده اهل افغانستانند اما من ایران به دنیا آمدم میتونم پروانه وکالت بگیرم و مشغول به کار بشم؟

  3. سلام سابقه زندان رفتن اعضای درجه یک خانواده باعث میشه پروانه وکالت به متقاضی ندهند؟

  4. سلام و عرض ادب. استعمال سیگار و قلیان میتونه دلیلی برای رد شدن در کارآموزی باشه؟

  5. سلام آقای نایینی. من در نوجوانی روی پشتم تتو کردم و اون موقع تصمیمی برای انتخاب رشته نداشتم حالا اومدم حقوق میخونم به نظرتون بعدها برای کارم مشکلی پیشم میاد؟

  6. باسلام و خسته نباشید من کارت بازرگانی دارم و تاجرم میتونم همزمان وکیل هم باشم و پروانه وکالت بگیرم؟

  7. باسلام و عرض ادب میخواستم سوال کنم کسی که پروانه یه شهری رو داره فقط باید در همان شهر فعالیت کند یا میتواند از جاهای دیگر هم پرونده بگیرد؟

  8. سلام وقتتون بخر من امسال کنکور دارم و میخوام حقوق رو انتخاب کنم ولی از طرفی میخوام مهاجرت هم بکنم میتونم از طریق این رشته مهاجرت کاری انجام بدم؟ اگر بله به کدوم کشورها؟

  9. سلام پسر من مهندسه و پروانه مهندسی داره و حالا میخواد بره حقوق بخونه میخواستم ببینم بعدا میتونه پروانه وکالت بگیره؟ مشکلی پیش نمیاد نمیگن چون پروانه مهندسی داره پروانه وکالت نمیگیری ؟

  10. سلام. بنده دبیرم و همزمان دارم رشته حقوق میخونم در دانشگاه پیام نور و تا بازنشستگی ۱۰ سال مونده میخواستم ببینم میتونم پروانه وکالت بگیرم؟ شنیدم کارمندان دستگاههای دولتی نمیتونن پروانه وکالت بگیرند

  11. سلام .خسته نباشید .آیا یک وکیل می تواند با وکالتی که از سوی متهمی در سال ۱۴۰۰از آن شخص در ارتباط با پرونده ای گرفته .اکنون با گذشت قریب به دوسال از آن وکالت .مجددآ وکالت آن شخص را که اکنون در زندان است بدون نیاز به تجدید وکالت از سوی او به دادگاه در ارتباط با پرونده ای دیگر در همان شهرستان تجدید نظر خواهی واعسار از پرداخت هزینه دادرسی بدهد ؟آیا این کار تخلف نبوده که وکیل انجام داده واگر تخلف است به چه صورت می توان شکایت از وکیل متخلف نمود .باتشکر وسپاس

    1. اگر وکالت به طور کلی اعطا شده باشه چنین امکانی وجود داره. اثبات تخلف به عهده شماست اما شدنی هست.

      17
  12. سلام وقت بخیر. آیا صدور پروانه پایه یک از کاراموزی وکالت قانون هست؟ یعنی باید پایهیک صادر بشه؟ چون صحبتهایی از پایه یک و دو و سه شدن وکالت هست. آیا این صحبت‌ها مبنای قانونی دارد؟

  13. سلام من چند وقت پیش برای یه کار چک به یه نفر وکالت دادم اما کارم رو انجام نداد و بعدا فهمیدم اصلا وکیل نیست این طرف’ الانم چکمو پس نمیده’ چکاری میتونم بکنم؟

    1. سلام اگر رسید دارین ازش شکایت خیانت در امانت مطرح کنید.

      14
    1. سلام. ابتدا باید متوجه شوید که محل اشتغال وکیلتون کجاست بعد از اون به کانون مربوطه مراجعه و در دادسرا از وکیل شکایت کنید.

      12
  14. سلام وقت بخیر،
    ۲ تا سوال داشتم
    ۱.جایی خوندم افرادِ با دکتری حقوق بدون آزمون توسط کانون وکلای دادگستری بهشون پروانه ی وکالت داده میشه،ولی پایه ۲،میخواستم ببینم میشه پروانه ی پایه ۲ رو به ۱ تبدیل کرد یا نه اصلا چنین چیزی نداریم؟

    و۲.برای شرکت در آزمونِ کانون وکلای دادگستری حتما به کارت پایان خدمت نیاز هست؟

    1. سلام. کانون وکلا به دکتری حقوق پروانه نمیده، مدرک پایان خدمت نیاز هست

      10
  15. باسلام خدمت شمامن می خوام دردانشگاه علمی کاربردی (دادگستری )دررشته کاردانی حرفه ای حقوق _گرایش حقوق ثبتی شرکت کنم آیاباتمام شدن کاردانی وکارشناسی همین گرایش میتونم آزمون وکالت بدم؟
    ممنون

  16. منظورم افرادیه که از آزمون کانون مشاوران قوه قضاییه قبول شدند. چون بعد از شش ماه کارآموزی، این اقراد پروانه پایه دو کسب می کنند.
    صریح تر عرض کنم کسی که در این آزمون قبول شه میتونه بعدا پایه یک بشه؟ یا باید استعفا بده و در آزمون کانون وکلا شرکت کنه و مراحل اونو طی کنه؟

  17. آیا امکان تبدیل وضعیت از وکالت پایه دو کانون مشاوران دادگستری به وکالت پایه یک وجود داره؟
    سوال دیگه اینکه برای ثبت نام آزمون وکالت چه آزمون مشاوران قوه قضاییه و چه آزمون کانون وکلا، حداقل سن چند ساله و حداقل سن اخذ پروانه چند ساله؟ ممکنه فردی در ۲۲ سالگی شرکت کنه و ۲۴ سالگی پروانه پایه یک یا پایه دو بگیره؟

    1. سلام. متوجه منظورتون از تغییر وضعیت نمیشم. مرکز مشاوران رو درست اطلاع ندارم اما کانون مدت کارآموزیش ۱۸ ماه و بعد پایه یک خواهید شد.
      کانون وکلا محدودیت سنی را حذف کرده

  18. سلام خسته نباشید من دانشجوی حقوق هستم می خوام برای وکالت شرکت کنم امام علاقه ای به فضای دادگاه و دادسرا ندارم به نظرتون موفق میشم در این شغل نمیشه وکیل شد ودر زمینه هایی کار کرد که کمتر گذرمون به دادگاه و فضاهای این چنینی بکشه ممنون

    1. سلام. عمده کار وکلا در دادگستری هستش و بدون حضور در محاکم تجربه کافی برای مشاوره بدست نمیاد. اما هستند شرکت هایی که صرفا مشاور برای تنظیم قرارداد ها نیاز دارند.

  19. سلام خسته نباشید
    ببخشید کارآموز وکالت کانون هم مثل وکیل پایه ۲ محدودیت داره؟؟؟
    ممنون از شما

    1. سلام. بله کارآموزان وکالت در دعاوی قابل فرجام و بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان اجازه وکالت ندارند

  20. سلام من دانشجوی رشته حقوق ثبتی دانشگاه علمی کاربردی هستم آیا میتوانم در آزمون وکالت شرکت کنم؟ باتشکر

    1. سلام. لطفا از قسمت صدور پروانه کانون وکلا سوال کنید

  21. سلام. لطفا مستند قانونی اینکه اختیارات وکیل پایه دو کانون مشاوران در دعاوی مالی با خواسته ۵۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته را قید کنید.

  22. سلام بزرگوار خواستم بگم خیلی ممنون به تمام سوالات ذهن من در مورد وکیل و موکل و غیره پاسخ کامل دادید.
    با تشکر فراوان

  23. سلام خیلی خوبه این سوالا رو جواب میدین.منم مثله دوستمون میخوام حقوق بخونم ۳۳ سالمه اما شنیدم که میگن لیسانسه بیکار زیاد داره اما من برادر خانمم وکیله به نظرتون بخونم یا نه

    1. سلام خواندن حقوق و دروس دانشگاهی یه بحثی داره خواندن جهت آزمون وکالت یه بحث دیگه. اگر از همون اول هدفمند و با توجه به منابع آزمون وکالت دروس دانشگاه رو بخونید موفق خواهید بود.

  24. سلام. با قبولی در امتحان وکالت چقدر طول میکشه تا پروانه کاراموزی صادر بشه؟

  25. با سلام و احترام
    حدود ۶ سال دیگه بازنشست میشوم
    اگر کارشناسی حقوق بخونم و در آزمون وکالت هم شرکت کنم و همه مراحل(کارآموزی و اختبار) را بگذرانم
    آیا بهم پروانه وکالت میدن؟
    یعنی بازنشسته بودنم گیر و مانعی نداره؟ یا داره؟

  26. باسلامواحترام .
    من اززنجان مزاحمتون میشم.
    من باهمسرم دریک تصادف رانندگی بچه ی چهارماهمون که هنوزبه دنیانیومده بودازدست دادیم.جوابه پزشکی قانونی اینه که نه تاییدکرده که باعث سقط تصادفه ونه اینکه ردکرده براساس شواهدومدارک موجودهمه چی ثابت کرده که باعث سقط تصادفه وپزشکیه قانونی همه چیروگذاشته به اختیاره قاضی.حالامن چنتا سوال ازخدمتتون دارم.
    ۱.دیه ی جنین۱۶الی۱۷هفته چقدرمیشه.
    ۲.روزی که ماتصادف کردی ماه ذی الحجه ماه حرام بودآیا۱سوم اضافه میشه.وکی بایدپرداخت کنه.مقصریابیمه.
    ۳.برای همسرم هم که چندروزبستری بوده وازدردشکم وژنرالیزه شاکی بوده دیه تعلق میگیره.
    ۴.من احتیاج به یک وکیل پایه یک وباتجربه دارم اگه زنجان کسی روسراغ داریدلطف کنیدبه مامعرفی کنید.
    باتشکرازشما.

  27. عرض ادب و احترام
    بنده اولین لیسانسم زبان بوده ولی بدلیل علاقه همیشگی که به خقوق داشتم ، چند سال قبل آزمون کاردانی به کارشناسی دادم و طی دو سال لیسانس حقوق گرفتم، بدلیل مشغله نتوانستم در آزمون وکلا شرکت کنم ، ضمن اینکه کانون وکلا میگه حتما کاردانی مرتبط باید داشته باشم، با این اوضاع میتونم در آزمون وکلای قوه قضاییه شرکت کنم چون ۴۰ سالم هم گذشته ، و آیا به نظرتون با این سن امکان وکالت کردن وجود داره ?

    1. بله امکان وکالت هست، اینکه کاردانی حقوق ندارید رو باید از خود مرکز مشاوران بپرسی بنده اطلاع ندارم

    2. سلام، باید از خود مرکز مشاوران بپرسید بنده اطلاعی ندارم

  28. با سلام و احترام من دانشجوی حقوق هستم،میخواهم در زمینه وکالت وارد بازار شوم ولی شنیده ام وکالت با محدودیت های زیادی روبروست واین رشته فارغ التحصیلان بیکار فراوان دارد.میخواستم ببینم چگونه میشود یک وکیل شد ایا مدرک کارشناسی برای ورود به آزمون کافیست؟

    1. سلام. در بدو امر آرزوی موفقیت برای جنابعالی دارم. منظورتون از محدودیت چیه؟ رشته حقوق فارغالتحصیل بیکار زیاد داره درسته اما بعد از اخذ مدرک لیسانس شما باید در امتحان کانون وکلا شرکت کنید و در صورت قبولی پروانه وکالت میگیرین.

  29. با سلام واحترام .وکیل پایه دو در دعاوی مالی تا ۵۰ میلیون حق وکالت داره .یعنی اگه ی پرونده مهریه بیش از این مبلغ داشت نمیتواند وکالت کند .لطفا جواب بدهید

    1. سلام. طبق آخرین مصوبه وکیل پایه دو تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان میتواند قبول وکالت کند و از این حیث ایرادی وارد نیست.

  30. سلام. من وکیل پایه دو از قوه قضاییه داشتم و حق توکیل بهش داده بودم. اون هم لایحه فرجامخواهی من رو با یک وکیل پایه یک از قوه قضاییه و بدون امضا گرفتن از من ( با توجه به حق توکیل) ارایه کرده. ایا تخلف محسوب میشه؟ دیوان عالی قبول میکنه این لایحه رو

    1. با توجه به اینکه ایشان به وکیل پایه یک وکالت دادند مشکلی پیش نمیاد.

    1. سلام همانطور که در متن آورده شده در حال حاضر بعد از قبولی آزمون وکالت شخص کارآموز وکالت یا به عبارتی وکیل پایه دو میشود و این دلیل بر رجحان علمی وکیل پایه یک بر پایه دو نمیباشد و میتوان گفت این دو از نظر تجربه با یکدیگر متفاوت هستند. نخیر وکیل پایه سه نداریم در حال حاضر

  31. سلام، ضمن تشکر از مطلبتون، من دانشجوی حقوق هستم، در ابتدای وکالت همه وکیل پایه دو حساب میشن یا میشه پایه یک باشن؟

    1. بله بعد از قبولی آزمون کارآموز وکالت یا وکیل پایه دو میشوند

  32. سلام من سوالی دارم، وکیلی که بهش مراجعه کردم و کارم رو انجام میده بهم گفته پایه یک هست اما تو سایت کانون وکلا رفتم و اسمشو سرچ کردم نبود؟ از کجا بفهمم راست گفته یا نه؟

    1. سلام. شاید وکیل شما وکیل قوه قضاییه باشد بنابراین اسم ایشون در سایت کانون وکلا یافت نمیشود.

    2. با سلام سوالی دارم ممنون میشم پاسخ بدید آیا این گفته که فرد دارای مدرک دکتری حقوق میتواند صرفا با شرکت و قبولی در اختبار پروانه وکالت پایه دو بگیرد صحیح است؟

    1. سلام همانطور که در متن آورده شده در حال حاضر بعد از قبولی آزمون وکالت شخص کارآموز وکالت یا به عبارتی وکیل پایه دو میشود و این دلیل بر رجحان علمی وکیل پایه یک بر پایه دو نمیباشد و میتوان گفت این دو از نظر تجربه با یکدیگر متفاوت هستند.

    1. سلام. در وکالت نامه ای که شما امضا میزنید درج شده کارآموز وکالت، در صورتیکه این عبارت نباشه یعنی وکیل پایه یک هستن. ضمنا میتوانید با مراجعه به سایت کانون وکلا و درج اطلاعات وکیل در صفحه جستجوی وکیل میتوانید متوجه بشید.

    1. سلام. موضوع وکیل پایه یک و دو و سه مربوط به قوانین سابق بوده و در حال حاضر وکیل پایه یک و کارآموز وکالت داریم اماا در برخی موارد تخلف وکیل میتواند موجب تنزل جایگاه وی از پایه یک به پایه دو باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *